7 gode råd til din jobsøgning

7 gode råd til din jobsøgning.

Du kan sætte processen og alle tankerne lidt i perspektiv ved at overveje de her punkter:

A) Hvor motiveret og ”tændt” er du?:

 1) Er det "Ønskejobbet" jeg søger nu? Er det bare LIGE det drømmejob, jeg har kigget efter hele livet, og som jeg vil give det halve kongerige for??

 2) Eller er det er job, som jeg synes lyder interessant og som matcher rimelig godt med mine erfaringer og kvalifikationer

 3) eller, er det her et job jeg søger, for at blive fri for at blive pustet i nakken af Jobcenteret, eller fordi min dagpengeperiode bekymrer mig? Eller, måske for at slippe for andet der føles ubehageligt..? det kan være din chef, dine kollegaer eller arbejdstiderne.

 Altså - er du motiveret henimod noget, kategori 1 og 2, eller i allerhøjeste grad motiveret væk fra noget? Kategori 3. Når du gør dig dette klart, vil det have indflydelse på, hvad indhold og "sjæl" du kan, skal og vil lægge i din ansøgning. Og det er en vigtigt ting at gøre sig klart.

Det kan også have indflydelse på hvordan du oplever din "succes-grad" i forhold til din jobsøgning. Hvis det er drømmejobbet du har fundet, er det relevant for dig at overveje, om du skal gøre brug af professionel rådgivning i form af jobcoaching eller professionelt materiale. Vil du bruge penge på at styrke din profil og dine chancer maks.

B) Du kan gøre dig selv en stor tjeneste, ved at begynde at definere for dig selv, hvad for kvalifikationer du faktisk har – uden at være alt for beskeden. Et generelt træk hos mange jobsøgende er, at de undervurderer deres egen evner, erfaringer og kunnen. 

Måske er vi prægede af janteloven – i hvert fald er mange mennesker meget ubehageligt tilpas, ved at beskrive alt det de kan og er gode til. Men ved at være tydelig omkring dig selv, giver du dig selv de bedste chancer. Samtidig styrker du også din selvtillid. Og det er jo altid godt.

C) Accepter, at det er en proces at søge nyt job. Det er ikke ligesom for 5-10 år siden, hvor man lige kunne sende et par ansøgninger og så havde man nyt job. Det er langt mere kompliceret i dag og der er helt nye krav til dig som ansøger og til dit materiale. Gør for eksempel klart for dig selv, at du vil bruge de næste 2 måneder fokuseret på at gøre en ekstra indsats for din jobsøgning.

D) Gør det nødvendige: lav jobagenter, spred rygtet i dit netværk, kig bredt på nye job, også lidt uden for dit felt, start eventuelt en supplerende uddannelse på aftenskole mv, overvej uopfordrede ansøgninger og vær sikker på, at dit materiale er i orden - evt med hjælp fra en professionel jobcoach.

 E) Vær helt afklaret med om du søger stillinger med eller uden ledelseselementer – med andre ord: hvor meget indflydelse vil du have på dit eget job? Nogle mennesker arbejder for at tjene penge, andre har brug for meningsfuldt indhold for ikke at brænde ud. Hvis du bliver presset i job af A-kasse mv, så vær bevidst om, at du eventuet kommer til at sidde i en stilling, der ikke matcher med hvem du er. Og søg videre derfra.

F)  Hvis muligt, så find en gruppe mennesker der står i en situation, der ligner din. Giv hinanden sparring, støtte og gode ideer. Du kan finde ligesindede på for eksempel en notits i supermarkedet eller på FB. Løsninger der også er billige hvis du skal spare.

 G)  Vær nænsom mod dig selv og stol på dig selv. Hvis du mærker, du har brug for støtte, så tag aktion og få den støtte du har brug for, hvad enten det er en støttegruppe eller en coach/terapeut/hjælp til formulering af et nyt skarpt materiale, der adskiller dig i bunken.

Helena


Vil du gerne kontaktes uforpligtende angående udarbejdelse af nyt materiale? Så kan du udfylde formen herunder, så bliver du kontaktet hurtigst muligt:

Leave a Comment: