Oplever du, at det er svært at få hul til jobsamtalen?

HAR DU SVÆRT VED AT BLIVE INDKALDT TIL JOBSAMTALE?

“Det er svært at få hul ind til jobsamtaler Helena”


Har du svært ved at få hul ind til jobsamtalerne?

Når jeg snakker med nye og gamle kunder, giver de ofte udtryk for, at de oplever, det er blevet sværere, end for bare 5-8 år siden, at få hul ind til jobsamtalen og dermed også til det nye job.


Det er sværere at blive indkaldt til jobsamtale i dag, end for 5-10 år siden:

Og ja, det er rigtigt. Det er IKKE som før i tiden, hvor man kunne komme ”igennem” med få og enkle ansøgninger. Kravene er simpelthen blevet større. Der er mange flere ansøgere til hver stilling. Ligeledes får markant flere ansøgere hjælp til at udforme det gode ansøgningsmateriale.

Det generelle uddannelsesniveau er også højnet, blandt andet pga AMU uddannelser og kortere uddannelser på Erhvervsskoler mv. Arbejdsgivere er også blevet mere selektive og risikoberegnende osv . Flere ansøgere får hjælp til ansøgningsprocessen mv.

Hvis vi lige hæver os et niveau op, så kaldes det, der sker på arbejdsmarkedet lige nu, for et paradigmeskifte. Det betyder i korte træk, at ”verden” som vi kender den, lige nu skifter så radikalt, at vores gamle modeller, ikke længere virker.

Det er utroligt frustrerende, forvirrende og nogle gange også frygt og angstprovokerende.


Som jobsøger, må man gøre op med sig selv:

Og udover at det kaster dønninger ind over landet i almindelighed, så stiller det også krav til hver enkelt af os. Simpelthen fordi vi er nødt til at forholde os til det, der sker.

Vi er nødt til at gøre op med os selv, om vi vil ”tune” ind på de nye tilstande og spille med…eller helt modsat, at vi måske ikke vil spille med. Uanset hvad, så er vi nødt til at gøre op med os selv, hvordan vi som enkeltindivid, vil ruste os til dette  paradigmeskifte.

I den forbindelse vil jeg nævne noget som jeg har skrevet om tidligere. Som handler om de 3 (eneste valg) vi altid har i forhold til den situation vi står overfor:

Vi kan vælge at fjerne os. Gå væk fra situationen. Det kan man gøre ved for eksempel at være selvstændig eller måske leve af opsparing i en periode.

Man kan vælge at forsøge at ændre på tingenes tilstand. Det kunne være ved for eksempel at gå ind i politik (nej, jeg ved godt, at det er der s.. få af os der gider, i den her situation).

Tredje mulighed er at acceptere tingenes tilstand og så tilpasse sin adfærd efter det. Det vil sige, at man gør op med sig selv:

- Vil jeg gå all in på det her, sætte mig ind i, hvad det kræver, tilpasse mit mindset, fyre op under min profil og kvalifikationer mv. og gå på med krum hals….Man kan sammenligne det med et parforhold.

Hvis tingene spidser til, er man også nødt til at gøre op med sig selv, om man vil det eller ej, og i hvor høj grad man vil det, også selvom man måske er nødt til at sluge et par kameler. Og overveje, hvad man er parat til at byde ind med.


Kravene til ansøgningsmateriale har ændret sig radikalt:

Forandringer er uundgåelige. Ofte er det hele processen med at erkende, at forandringen er uundgåelig og at det vil medføre, at man tilpasser sig på ny, der er udfordrende for os som mennesker.

En del af at tilpasse sig, kan være at få opdateret dit ansøgningsmateriale. Dit  CV,  ansøgning og evt Linkedin, så du skiller dig ud, ude på markedet, og i bunkerne, når du søger job.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er der vi som arbejdsstyrke står nu. Vi skal til at erkende, at alting er helt anderledes. Og til at gøre op med os selv, på hvilken måde, vi vil være del af det nye.

De her forandringsprocesser er, upåagtet de også er hårde, altid oplagte muligheder for at ”re-definere” sig selv og styrke den profil man går ud med. Når en dør lukker sig……


Hvilken dør åbner du?

Vil du gerne kontaktes uforpligtende angående udarbejdelse af nyt materiale? Så kan du udfylde formen herunder, så bliver du kontaktet hurtigst muligt.

Eller kontakt mig på: Kontakt mig på: T: 2320 2116, eller M: Helena@CV-Supporten.dk

Leave a Comment: