Spørger du nogen gange dig selv: "Hvordan får jeg jobbet?"

Der er ting du kan gøre, både i dit materiale og til jobsamtalen:

Mange arbejdsgivere foretrækker specifikke særlige personlighedstræk hos en ansøgerprofil. Det kan du bruge aktivt i din jobsøgning.

Forskellige undersøgelser af, hvilke ansøgerprofiler der foretrækkes af ledere og virksomheder, kan man som jobsøger bruge til at fremhæve disse personlighedstræk i sit ansøgningsmateriale og også ved en jobsamtale.

De tre primære personlige egenskaber der efterspørges og værdsættes blandt de store virksomheder, der har deltaget i undersøgelserne, er:

Professionalisme (86%), engagement og energi (78%) og selvtillid (61%).

Disse egenskaber er nogle der umiddelbart kan opfattes og vurderes i det førstehåndsindtryk, et ansættelsesudvalg får, når en ansøger træder ind til jobsamtalen. Det er derfor en god ide at overveje, hvordan man kan styrke sin profil og signalere disse træk, når man møder op til jobsamtalen.

"Ansættelsesudvalg og ledere vil, ofte på et ubevidst plan, aflæse dig, når du træder ind af døren. Dit tøj, din kropsholdning, og dit håndtryk er alt sammen med til at fortælle om dig og præsentere dig selv som selvsikker, energisk og professionel er omkring så grundlæggende som karriererådgivning får".

En personalekonsulent opsummerer det der sælger, således: "Den mest succesfulde ansøger er den, der går ind til samtalen med fremstrakt hånd, som har gjort sit hjemmearbejde og er forberedt til samtalen og viser professionel interesse for virksomheden og som i tøjstil og personlig fremtoning, harmonerer med virksomheden og vil passe problemfrit ind i kulturen på arbejdspladsen.


Din personprofil er vigtig:


Derudover viser det sig, at det at kunne præsentere sig selv og sin erfaring på en moden og vedkommende måde, også er vigtigt.

Det vil blandt andet sige, at man kan bakke sin fortælling op med konkrete eksempler og små historier om succeshistorier, at man kan nævne specifikke opgaver, hvor man udnyttede sine kompetencer og skabte resultater. 

I denne sammenhæng kan det med fordel også flettes ind, at man er selvmotiverende og proaktiv i sin tilgang til arbejdsopgaver.

En sidste ting, der også vægtes ved nyansættelser er evnen og lysten til at "passe ind" i den måde, som arbejdsopgaverne udføres i den pågældende virksomhed. At man evner at virke som om, man er indstillet på at blive en del af virksomhedskulturen - i modsætning til at fremstå som en ansøger, der mere hælder til at indpasse sin egen tilgang og model til den nye virksomhed.

Lysten til at lære virksomheden at kende og tillære nye kompetencer og modeller og tilføre værdi til virksomheden, er noget der lægges vægt på ved nyansættelser. Om man som ansat, vil bidrage optimalt på lang sigt til løsning af de problemer og opgaver, som virksomheden har.


Vil du gerne kontaktes uforpligtende angående udarbejdelse af nyt materiale? Udfyld formen herunder, så bliver du kontaktet hurtigst muligt:


Tags


You may also like